VIDEO Fermieri au blocat timp de 15 minute mai multe segmente de drum din țară

Fermieri care au protestat miercuri, 7 iunie în toată țara au blocat timp de 15 minute mai multe segmente de drum din țară. 

 Potrivit Asociației „Forța Fermierilor” la acțiune de protest au participat peste 550 unități de tehnică agricolă și peste o mie de fermieri și angajați din sectorul agrar aproape din toate raioanele țării.  Autoritățile au confirmat pentru publika.md că nu au foar înregistrate încălcări. Protestele vor continua și joi, 8 iunie în mai multe localități.

 Între timp și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a venit cu o reacție în care se specifică că  rămâne deschis pentru a avea un dialog constructiv cu fermierii, bazat pe argumente economice și nu pe poziții ostile.

  „Totodată, Guvernul a propus un șir de măsuri care vor redresa situația economică a agricultorilor. Pentru a sprijini agricultorii afectați de criza economică regională, Guvernul a alocat suplimentar peste 533 de milioane de lei, dintre care 433 de milioane de lei vor fi distribuite prin intermediul Mecanismului de restituire a TVA, iar alte 100 de milioane de lei vor fi repartizate pentru subvenționarea pierderilor înregistrate în urma creșterii prețurilor la motorină și fertilizanți.”, se menționează în comunicat.

De asemenea, se menționează că în a doua jumătate a lunii iunie, vicepremierul Vladimir Bolea va efectua o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și cu președintele DG AGRI, pentru a solicita suport sectorului agricol național.


Preluat de la: Publika.md