Restricții pentru vânzarea biletelor Air Moldova, impusă de AAC. Compania va contesta decizia

Compania Air Moldova care în ultima săptămână a avut probleme în operarea curselor, nu mai poate vinde bilete în avans pentru o perioadă mai lungă de trei luni. Decizia a fost luată de către Autoritatea Aeronautică Civilă. Potrivit Ministrului Infrastructurii Lilia Dabija, Air Moldova nu mai are nicio navă cu care să efectueze zborurile şi are datorii mari atât la achitarea serviciilor cât şi a taxelor aeroportuare. ca şi soluţie pe termen scurt Air Moldova închiriază nave pentru un termen de cinci zile.

” La moment, Air Moldova nu dispune de nicio navă operabilă. La moment Air Moldova are datorii în raport cu Eurocontrol, dar şi cu prestatorii de servicii aeroportuare, mă refer la servicile de handling, dar şi alte taxe pe care urmează să şi le onoreze. Colegii de la Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează situaţia, iar prioritar este să asigure respectarea drepturilor consumatorilor. „

Lilia Dabija a inormat că Air Moldova ar fi vândut până acum 70 de mii de bilete în avans.  Pentru ca oamenii să nu aibă de suferit, Autoritatea Aeronautică Civilă a obligat compania să nu mai vândă bilete în avans, începând de azi, pentru mai mult de trei luni înainte.

„Având în vedere dificultăţile de ordin economic întâmpinate de operatorul aerian, dar şi a celor operaţionale în partea ce ţine de aeronavele disponibile în flota Air Moldova, în scopul asigurării protecţiei consumatorilor, dar şi pentru a nu admite supra îndatorarea operatorului aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat acesteia limitarea vânzărilor biletelor pentru următoarele trei luni de la data comercializării”, a transmis purtătorul de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica. 

Într-o reacţie oficială, reprezentanţii companiei Air Moldova spun informaţiile oferite de ministrul Infratsructurii sunt eronate. Operatorul aerian recunoaşte că are probleme financiare şi că a vorbit mai multe ori despre ele. Compania mai precizează că efectuează în continuare zboruri cu trei aeronave închiriate până la suplinirea flotei şi nu doar pentru 5 zile aşa cum a declarat ministrul Infrastructurii.

Cât despre impunerea limitelor de comercializare a biletelor din partea AAC, Air Moldova susține că nu este o metodă de a asigura protecția consumatorilor. Ba mai mult, compania a calificat această decizie drept o tentativă e a crea piedici activității comerciale, demoralizarea personalului, manipularea opiniei publice cu titluri de știri și defăimarea imaginii Air Moldova. 

Compania mai menţionează că are bilete în vânzare până Pe 31 octombrie, 2023. Air Moldova precizează că în cazul anulării zborului, pasagerii pot reprograma zborul sau port cere rambursare a costului biletului. cei care au nevoie de asistenţă, pot telefona la numărul de telefon: 022830830. 


Preluat de la: Publika.md