Portugalia interzice circulaţia pe timpul nopţii, pentru a limita răspândirea virusului COVID-19

În încercarea de a limita cât mai mult răspândirea coronavirusului, Portugalia va interzice circulaţia pe timpul nopţii în 121 dintre localităţile sale.

Anunţul a fost făcut de premierul Portugaliei, Antonio Costa, care a declarat că interdicţia se va aplica de luni, în 121 de localităţi, printre care şi Porto şi Lisabona.

„Singurul mod de a opri răspândirea pandemiei este să evităm interacţiunile sociale. Sunt măsuri esenţiale pentru a controla pandemia fără a decreta din nou stare de urgenţă generală ca în primăvară”, a declarat Costa.  

Până în prezent, Portugalia a înregistrat 173,540 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 2,848.

O altă măsură instaurată în Portugalia, la sfârșitul lunii octombrie, spune că purtarea măştii de protecţie în toate spațiile deschise este obligatorie, pentru o perioadă de 70 de zile.

După terminarea celor 70 de zile, decizia ar putea fi reînnoită.

Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani „atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă”, se arată în decizia adoptată.

În aceeași perioadă, Portugalia a declarat stare de calamitate din cauza COVID-19. Prim-ministrul portughez, Antonio Costa, a anunţat că evoluția pandemiei este foarte gravă în ţara sa.

Astfel, sărbătorile și activitățile non-academice vor fi interzise în școli și universități, iar evenimentele de familie, precum nunți și botezuri, vor fi limitate la maxim 50 de invitați, scrie b1.ro.


Preluat de la: Publika.md