Țîcu propune partidelor de dreapta să creeze grupuri mobile pentru monitorizarea procesului electoral din stânga Nistrului

Candidatul PUN la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu, propune partidelor de dreapta să creeze grupuri mobile care vor monitoriza procesul electoral în secțiile de votare din stânga Nistrului. Apelul a fost adresat Partidului Acţiune şi Solidaritate, Platformei Demnitate şi Adevăr și Blocului electoral „Unirea”.

Potrivit unui comunicat emis de formațiune, grupurile mobile vor acumula informaţii din teritoriu privind încălcările înregistrate în ziua alegerilor, pe lângă misiunile de observatori. Reprezentanții PAS au spus că nu comentează inițiativa, iar Platforma DA nu a venit, deocamdată, cu un comentariu.

Candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a declarat că nu vede nicio problemă în acest apel și că, de fapt, propunerea a fost convenită încă săptămâna trecută în cadrul unei ședințe la care au participat reprezentanţii celor patru partide. Pentru locuitorii din stânga Nistrului, Comisia Electorală Centrală a decis să deschidă 42 de secții de votare.


Preluat de la: Publika.md