Ambasada Republicii Azerbaidjan în Moldova a marcat aniversarea independenței țării (FOTO)

Ambasada Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova a marcat ieri aniversarea independenței țării. La eveniment au paticipat ambasadorul Turciei în Moldova Halil Gurol Sokmensuer, consilierul președintelui Moldovei pentru afaceri externe Aureliu Ciocoi, șeful Congresului Azerbaidjanilor din Moldova Elchin Bayramov, dar și alți invitați.

În cuvintele sale de deschidere, ambasadorul G. Osmanov a salutat oaspeții și a vorbit despre istoria independenței țării sale.

”Conducerea militar-politică a Armeniei este responsabilă pentru conflictul de pe prima linie, precum și pentru rezultatul provocarei armată a Armeniei. Anume, vorbim despre faptul că în Ganja populația civilă și infrastructura civilă, precum și în alte orașe și regiuni din Azerbaidjan au fost supuse unor bombardamente brutale și nediscriminatorii. Civilii au fost uciși, mulți au fost răniți.”, a declarat ambasadorul G. Osmanov.

Prezent la eveniment, ambasadorul Turciei în Moldova și-a reafirmat susținerea țării pe care o reprezintă față de Azerbaidjan. H.G. Sokmensuer a menționat că Turcia, cu țara frățească Azerbaidjan, este o națiune în două state. El a subliniat că sunt întotdeauna alături de Azerbaidjan, atât în zilele fericite, cât și în cele grele, și a condamnat cu tărie evenimentele din Ganja și din alte orașe din Azerbaidjan.

Totodată, consilierul pentru politică externă al președintelui Moldovei, Aureliu Ciocoi, a menționat că este interesat să continue relațiile de prietenie existente între Moldova și Azerbaidjan.

”Moldova a susținut întotdeauna integritatea teritorială a Azerbaidjanului în conformitate cu dreptul internațional și cu principiile stabilite în Actul final de la Helsinki. Provocările împotriva civililor sunt inacceptabile.”, a comunicat consilierul pentru politică externă al președintelui Moldovei, Aureliu Ciocoi.

 

La finalul evenimentului, în cinstea eliberării mai multor localități de sub ocupație, ambasadorul G. Osmanov și alți invitați au plantat opt pini cu referire la steaua octogonală înfățișată pe simbolurile statului – steagul și stema Azerbaidjanului.

 

 


Preluat de la: Publika.md