Activitatea Parlamentului rămâne în continuare paralizată din cauza lipsei ședințelor plenare

Activitatea Parlamentului rămâne incertă. Şi asta deoarece au trecut deja patru săptămâni de când deputaţii nu s-au întrunit în ședințe plenare şi, deocamdată, nu se știe când acestea ar urma să aibă loc. Fracțiunile PAS și Platforma DA au cerut convocarea Biroului Permanent, dar au doar patru din cele cinci semnături necesare. Votul de aur s-ar putea ascunde în tabăra democraților sau fracțiunii Partidului „Șor”. Socialiștii au calificat drept populism intenţia opoziției parlamentare.

Fracțiunea Platformei DA a cerut încă săptămâna trecută convocarea Biroului Permanent, însă demersul trebuie susţinut de o treime din membrii acestuia.

„Este semnătura doamnei Ciobanu și semnătura mea. Așteptăm colegii de la PAS să semneze. O să vedem dacă o să ai fie a cincea semnătură. Aici este problema tehnică și politică, pentru că unii colegi sunt în teritoriu și nu au timp să semneze.”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA.

Deputații PAS anunță că vor semna cererea astăzi.

„Este o dovadă în plus a faptului că socialiștii se tem și inventează tot felul de pretexte. Eu nu văd motiv pentru ce Parlamentul nu s-ar întruni. Sunt o serie de proiecte care trebuie discutate. La urma urmei Guvernul trebuie să vină și cu proiectul bugetului pentru anul viitor.”, a declarat Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS.

În replică, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, i-a îndemnat pe deputații din opoziţie să găsească alte căi de convocare a ședințelor Parlamentului, dar să nu vină cu idei populiste. Furculiță nu ne-a spus însă când legislativul s-ar putea reuni în ședință și de ce nu a făcut-o până acum. Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, care este și membru al Biroului, nu ne-a răspuns la telefon și nici la mesaj pentru a comenta situația. Totodată, deputatul fracțiunii Partidului „Șor” Marina Tauber ne-a spus că va discuta subiectul în cadrul fracțiunii și vor lua o decizie.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Biroul Permanent se convoacă la cererea preşedintelui legislativului sau a cel puţin o treime dintre membrii săi. Biroul propune Parlamentului data convocării şedinţelor plenare.


Preluat de la: Publika.md