Mai multe moldovence, victimele unui deținut de la penitenciarul din Lipcani. Cum făcea bani pe seama lor (VIDEO)

Un deținut de 26 de ani, care își ispășește pedeapsa de 5 ani în Penitenciarul nr.2 Lipcani din raionul Briceni, ar fi șantajat mai multe femei după ce iniția conversații cu ele pe rețelele de socializare. Suspectul se prezenta sub o altă identitate, le spunea femeilor că deține o afacere, obținea încredere în victime și le determina să-i expedieze fotografii în ipostaze intime.

Potrivit poliției, pentru ca fotografiile să nu ajungă în spațiul public, suspectul cerea de la victime bani. Bănuitul avea și un complice, un bărbat de 37 de ani din Briceni, care activa în calitate de taximetrist și avea rolul de curier.

Suspectul a fost deconspirat, după ce la începutul lunii august, o tânără de 28 ani a depus o plângere la poliției, unde a declarat că a fost constrânsă de bănuit să-i transmită 10.000 de lei. Ca urmare, oamenii legii au efectuat percheziții în celula deținutului, de unde a fost ridicat telefonul mobil al acestuia, prin intermediul căruia el își găsea victimele.

Totodată, a fost reținut pentru 72 de ore și taximetristul.

Poliția a pornit o cauză penală, iar persoanele vinovate riscă de la 7 până la 10 ani de închisoare, cu amendă de până la 117.500 de lei.


Preluat de la: Publika.md