Autoritățile din Verona au început testarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19 pe primii șase voluntari

Autoritățile din orașul Verona, regiunea Veneto, au început testarea potențialului vaccin italian anti-COVID-19 pe primii șase voluntari. Printre aceștia se numără un tânăr de 18 ani și un medic în vârstă de 54 de ani, a relatat, marţi, EFE, citată de Agerpres.

Este vorba despre un test clinic care se desfăşoară în Italia pe un grup de 90 de voluntari din Verona şi Roma, care va testa eficacitatea acestui vaccin, creat, produs şi patentat de compania biotehnologică italiană ReiThera. În total, în prima fază, vor fi vaccinate 90 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 85 de ani.

La Verona, testările vor avea loc la Centrul de Investigaţii al Clinicii Spitalului Borgo Roma, înfiinţat în 2005, în timp ce în capitala italiană testele se vor desfăşura la Spitalul Lazzaro Spallanzani, specializat în boli infecţioase.

De fapt, în august, la Spitalul Spallanzani au fost deja administrate primele doze pe alţi voluntari: prima supusă acestor teste clinice fiind o femeie de 50 de ani.

La Verona, primele teste au început, marţi, pe primii şase voluntari, între care se află un tânăr de 18 ani şi un medic în vârstă de 54 de ani, potrivit mass-mediei italiene.

 


Preluat de la: Publika.md