Emoții și zâmbete în prima zi de școală! Clopoţelul a răsunat astăzi şi în instituţiile de învăţământ din sate

Clopoţelul a răsunat astăzi şi în şcolile din ţară. Dacă în ceilalţi ani, curţile instituţiilor de învăţământ erau pline de copiii reveniţi din vacanţa mare, care povesteau cu entuziasm toate aventurile trăite în timpul verii, în acest an, a fost altfel. Elevii au venit la şcoală, dar au mers direct în clase, unde au avut ora de diriginţie.

În gimnaziul din satul Caracui, Hânceşti, elevii vor veni la şcoală într-un singur schimb. În fiecare clasă sunt maxim câte 20 de copii care vor sta câte unul în bancă.

Cei mai emoţionaţi de revenirea la şcoală au fost micuţii din clasa I-a, dar şi părinţii acestora.

„Profesoara ne-a arătat alfabetul, cum şi unde să ne punem rucsacurile, dar şi scaunele când plecăm acasă”.

„Cred că vor scoate anul la capăt cu bine, mi s-a părut că e bine ce am văzut cu măsurile. Noi le dorim succes şi un an uşor, să înveţe bine să ne bucurăm de ei”.

Părinţii spun că nu le este frică să îşi lase copiii la şcoală, asta deoarece localitatea este mică şi nu sunt cazuri de COVID-19.

„Avem mari emoţii…Sperăm că va fi totul bine, la noi lecţiile nu vor fi online, copiii vor veni zi de zi la şcoală, iar noi le urăm succes”.

Elevii mai mari îşi amintesc şi ei cu nostalgie de anii trecuţi, când reveneau din vacanţă şi totul era altfel.

„Anii trecuţi era mai bine, mai discutam cu colegii, dar acum nu prea am putut, trebuie să ţinem distanţa, să ne dăm cu dezinfectant”.

„Nu ne-am văzut de şase luni, ne era dor… Când nu era această boală, puteam să vorbim mai aproape, să stăm câte doi, dar acum câte unul şi e cam greu”.

Directorul instituţiei spune că toate sălile de clasă sunt dotate cu dezinfectant, iar copiilor li se va măsura temperatura în fiecare dimineaţă. Elevii nu vor purta măşti nici la lecţii, nici în pauze, în schimb profesorii sunt dotaţi cu măşti şi viziere.

„Ne propunem să mai organizăm discuţii şi cu părinţii, pentru a-i îndemna să ne susţină, ca să putem convinge şi copiii cât este de important să respecte aceste reguli, distanţa fizică şi igiena personală”, a afirmat directorul gimnaziului din Caracui, Nina Iurceac.

În total, la gimnaziul din satul Caracui învaţă 142 de elevi şi predau 15 profesori.


Preluat de la: Publika.md