Revolte în SUA. Un afro-american a fost împușcat de polițiști, după ce a încercat să calmeze două femei care se certau (VIDEO)

125 de ofițeri ai Gărzii Naționale au fost mobilizați în statul american Wisconsin, după ce au avut loc jafuri și au fost incendiate mai multe mașini.

Revoltele au loc după ce duminica trecută, afro-americanul Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a încercat să calmeze două femei care se certau. Ajunși la fața locului, polițiștii au împușcat de câteva ori în spatele bărbatului, care nu era înarmat, în timp ce acest urca în mașină. În automobil se aflau trei copii.

În prezent Jacob Blake este internat în spital în stare gravă. Din ce cauză au deschis oamenii legii focul, deocamdată nu se cunoaște. Pe durata investigării cauzei, polițiștii au fost trimiși în concediu administrativ. Potrivit presei locale, aceștia nu aveau asupra lor camere video portabile.

În SUA, de la sfârșitul lunii mai au loc proteste masive împotriva violenței poliției și a discriminării rasiale. Protestele au izbucnit după ce afro-americanul George Floyd a fost ucis în momentul reținerii sale în orașul Minneapolis.

Vă avertizăm că urmează imagini cu impact emoţional. 

 


Preluat de la: Publika.md