DETALII despre ACCIDENTUL CUMPLIT de pe strada Ismail din Capitală. ŞOFERUL UCIGAŞ ÎŞI REGRETĂ FAPTA

Şoferul de 28 de ani, care a provocat cumplitul accident rutier din luna mai, de la intersecţia străzii Ismail cu bulevardul Ştefan cel Mare din Capitală, soldat cu moartea a doi oameni, nu recunoaşte că a participat la o cursă ilegală. Mai mult, inculpatul spune că regretă cele întâmplate şi speră la o pedeapsă mai blândă. Totuşi, procurorii au cerut şase ani şi opt luni de puşcărie în cazul acestuia. Judecătoria Chişinău, cu sediul la Buiucani, va pronunţa sentinţa la şedinţa următoare, programată pentru 11 august.

„N-aş fi vrut ca această zi să fi fost în viaţa mea este un coşmar pentru mine. Nu am făcut-o intenţionat. Ce ţine de cursă, eu nu am participat niciodată într-o cursă nici în acea zi şi nici niciodată. Accelerarea vitezei este o greşeală pentru care regret. Îndrăznesc să cer să fiu lăsat în libertate, să pot repara prejudiciile materiale ale părţilor vătămate”, a declarat Ion Tcaciuc, inculpat. 

Avocatul tânărului susţine că acesta a intrat în intersecţie cu viteză excesivă, la culoarea roşie a semaforului, din neatenţie.

„S-a încălcat limita de viteză, da s-a trecut din neatenţie la semnalizarea roşu a semaforului. Ceea ce face diferenţa sunt nişte circumstanţe nefaste care s-au întâmplat că a ieşit o maşină în faţă”.

Acuzarea a solicitat un termen de detenţie mai mic decât cel prevăzut de lege, deoarece tânărul şi-a recunoscut vina. Asta în timp ce rudele părţilor vătămate au solicitat o pedeapsă conform legii, precum şi achitarea prejudiciilor materiale şi morale de ordinul sutelor de mii de lei.

„Aş dori pedeapsă în strictă conformitate cu legea”.

Tragedia s-a produs în luna mai, după ce inculpatul a intrat cu viteză în intersecție, la culoarea roşie a semaforului. Astfel, maşina pe care o conducea a lovit în plin un taxi, care a fost proiectat într-un alt autoturism. Impactul a fost atât de violent încât taximetristul și pasagerul său s-au stins pe loc, iar alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

CITEŞTE ŞI: ACCIDENTUL de GROAZĂ din centrul Capitalei: Șoferul automobilului Audi, reținut pentru 72 de ore


Preluat de la: Publika.md