Tot mai puţine parcări în centrul Capitalei. CEBAN: "Bulevardul Ştefan cel Mare trebuie să fie eliberat de maşini"

Şoferii nu-şi vor mai putea parca maşinile pe trotuarele de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Capitală. Primarul a dat indicaţii ca toate căile de acces pe trotuare să fie blocate în termen de zece zile. Pe de altă parte, edilul nu a oferit nicio soluţie alternativă pentru şoferii care s-au plâns în nenumărate rânduri că nu au unde-şi parca maşinile. 

“Bulevardul Ştefan cel Mare trebuie să fie eliberat de maşini. Ce o să facem cu parcările o să ne gândim în continuare şi o să găsim o soluţie. În faţa la Piaţa Centrală parcă e parcare. Nu mai poţi trece. Toţi sunt căţăraţi pe trotuare. În faţa Ministerului de Interne, asta nu o mai înţeleg chiar deloc.”, a declarat edilul Capitalei, Ion Ceban.

În anul 2018, municipalitatea a instalat stâlpi pentru a interzice parcarea pe anumite porţiuni ale bulevardului central al Capitalei. Chiar şi aşa, unii stâlpi au fost distruşi, iar şoferii au continuat să-şi parcheze maşinile pe trotuar. Recent, astfel de piloni au apărut şi pe alte străzi din centrul Chişinăului, cum ar fi Alexandr Puşkin, Mitropolit Bănulescu Bodoni şi Alexei Mateevici. Măsurile însă nu au dus la rezolvarea problemei parcărilor.

Zilele trecute, echipa noastră de filmare a realizat un reportaj în care a surprins zeci de şoferi care au parcat în locuri interzise şi au creat dificultăţi participanţilor la trafic. Municipalitatea a luat mai multe decizii privind traficul din Capitală care au stârnit indignarea cetăţenilor.

Săptămâna trecută, mai mulţi bikeri au protestat faţă de restricţiile de circulaţie impuse pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.


Preluat de la: Publika.md