Ambasada Azerbaidjanului, ÎNVINUIRI în adresa unui deputat socialist

Ambasada Azerbaidjanului în Moldova condamnă comportamentul agresiv al armenilor în demonstrațiile pașnice organizate astăzi la Chişinău. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii oficiului consular susţin că deputatul PSRM Gaik Vartanean şi consilierul prezidenţial Ernest Vardanean au participat la manifestare.

Ambasada Azerbaidjanului îi consideră vinovaţi de aceste provocări pe cei doi demnitari. Prin acţiunile lor, deputatul PSRM Gaik Vartanean şi consilierul prezidenţial Ernest Vardanean ar încearca să înrăutăţească relațiile moldo-azere.

Ambasada Azerbaidjanului consideră că prezenţa oficialilor în fața reprezentanţii diplomatice a Armeniei, de partea comunității armene nu este justificată nici moral, nici legal.

Potrivit comunicatului de presă, la una din şedinţele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) deputatul Gaik Vartanean a semnat o declarație din numele Moldovei, potrivit căreia, în conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan s-ar face vinovat Azerbaidjanul.

Ca răspuns la acuzaţiile aduse, deputatul socialist care a făcut şi o transmisiune LIVE pe o reţea de socializare de la protest, susţine că, de fapt, conflictul a fost provocat de către comunitatea de azeri.

„Condamn orice acțiune provocatoare a reprezentanților altor țări care vizează incitarea la violenţă pe teritoriul Moldovei. Ca cetățean al Moldovei, țară care a devenit a doua patrie mamă pentru mine, țară în care armenii trăiesc lângă moldoveni de peste 6 secole, vreau să îmi exprim regretul și să îmi prezint scuze față de ei că au fost martori la asememnea scene. Ca lider al comunității armene în Moldova, am fost aproape de compatrioții mei, în primul rând, pentru a-mi sprijini patria istorică, dar și pentru a face totul pentru a preveni provocările. Pentru mine, principalul criteriu al oricărei acțiuni de protest este acela ca manifestările să decurgă paşnic, fără ciocniri.”, a declarat deputatul PSRM, Gaik Vartanean.

Consilierul prezidenţial Ernest Vardanean nu a comentat acuzaţiile Ambasadei Azerbaidjanului din Moldova.

În comunicatul de presă, Ambasada Azerbaidjanului din Chişinău face apel la ambele comunități să evite incidentele similare în viitor și să existe în mod pașnic pe teritoriul Republicii Moldova.

CITEŞTE ŞI: Violenţe în Capitală la un miting al azerilor (VIDEO)

 


Preluat de la: Publika.md