6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute

Iată cîteva dintre cele mai rapide idei pe care le poţi reţine pentru micul dejun:

Această combinaţie asigură organismului un aport optim de proteine şi fibre care vor împiedica apariţia senzaţiei de foame pînă la prînz. Fie ca ţii la serviciu cîteva banane şi un borcan cu unt de arahide, fie acasă, această soluţie este una dintre cele mai rapide. Nu îţi va lua mai mult de 5 minute să prepari acest mic dejun şi să-l mănînci.

Alege iaurtul grecesc deoarece are un conţinut dublu de proteine, iar nucile aduce un aport însemnat de grăsimi bune, mononesaturate. Aceste grăsimi sînt esenţiale pentru inimă, creier şi te ajută la slăbit.

Majoritatea specialiştilor sînt de părere că ouăle sînt printre cele mai bune surse de proteine. Ca să ai un mic dejun rapid, sănătos şi săţios poţi să fierbi în avans ouăle şi să le păstrezi la frigider.

O combinaţie de cereale integrale simple pe care să le combini cu fructe uscate, seminţe crude şi fulgi din nucă de cocos constituie o soluţie rapidă şi sănătoasă pentru micul dejun. Ţine într-un borcan ermetic o combinaţie de cereale, fructe, cocos şi seminţe ca să o ai mereu la îndemînă, iar dimineaţă doar toarnă puţin lapte (poţi să-l foloseşti şi pe cel vegetal) sau iaurt peste ele.

Păstrează în frigider felii de morcov, ţelină, conopidă, castraveţi sau ardei pentru a le consuma dimineaţa la micul dejun cu un pateu vegetal. Pateul de năut, linte, avocado, pasta de susan sau untul de arahide/migdale sînt cîteva dintre opţiunile pe care le poţi păstra în frigider pentru a le avea la îndemînă dimineaţa.

Amestecă împreună nucile, seminţele şi fructele uscate preferate, porţionează-le în pungi şi astfel vei avea la îndemînă un mic dejun sănătos pe care îl poţi consuma în drum spre serviciu.


Preluat de la: Noi.md