50 de angajaţi ai unei farbrici de lactate din Cahul riscă să rămână fără lucru

Aproximativ 50 de angajați ai unei fabricii de producere a brânzeturilor din Cahul riscă să rămână fără loc de muncă. Întreprinderea fondată de Consiliul raional a acumulat datorii de trei milioane de lei.

Potrivit președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, de vină ar fi managementul defectuos al fabricii. Din cauza datoriilor, întreprinderea funcţionează la capacităţi reduse. În prezent, autoritățile raionale au instituit o celulă de criză pentru a găsi o soluție şi a preveni sistarea activităţii fabricii.

La Cahul a fost astăzi și președintele Igor Dodon, care a promis că va interveni pentru a soluţiona problema.

“Reieşind din situaţia create, am menţionat că voi acorda întreprinderii susţinere din partea statului”, a scris Dodon pe facebook.

O altă problemă care le dă mari bătăi de cap agenților economici din Cahul sunt inundațiile din cauza revărsării râului Prut. Se întâmplă de fiecare dată când plouă puternic. Anul trecut, aproximativ 400 de hectare de pământ, cultivate cu grâu, orz, porumb sau floarea soarelui au fost afectate. În acest sens, din bugetul raional au fost alocate 200 de mii de lei.

Igor Dodon a mers și la spitalul raional Cahul, instituţie în care, în prezent, sunt internaţi 32 de pacienţi cu COVID-19.

“Pe perioada epidemiei, în raionul Cahul au fost testate 1001 persoane, dintre care 230 au fost diagnosticate pozitiv, 61 s-au vindecat, patru au decedat. Am adresat mulțumiri administrației și personalului spitalului pentru eforturile colosale pe care le depun în lupta cu pandemia și le-am comunicat despre decizia de a declara anul 2020 – An al lucrătorului medical, drept recunoștință pentru contribuția lor enormă în protecția sănătății publice”, a mai scris preşedintele pe facebook.


Preluat de la: Publika.md