5 obiceiuri zilnice care te stresează

Potrivit unor studii realizate pe cobai, animalele care faceau miscare raspundeau mai bine factorilor stresati la care era supusi. Creierul este, potrivit acestor studii, mai pregatit sa gestioneze stresul daca corpul este activ fizic. Exercitiile fizice regulate te ajuta sa scapi de stres. Si, in acelasi timp, vei arata mai bine.

Respiratia rapida este raspunsul natural la factorii stresanti, insa doar in cazul in care dai nas in nas cu un leu sau un tigru. Gaseste un exercitiu pentru respiratie pe care sa il folosesti data viitoare cand vei realiza ca esti cuprins de ingrijorare.

Este un efort de laudat, insa este mult mai bine daca incerci sa eviti ceea ce te deranjeaza. Nu-ti plac aglomeratiile? Atunci nu merge la cumparaturi in supermarket sambata dupa amiaza. La fel de bine este sa incerci sa eviti persoanele care nu iti plac si nici nu trebuie sa te simti vinovat pentru ca faci asta.

Daca te simti coplesit de sarcinile pe care le ai de facut zi de zi, vezi cat timp iti ia fiecare in parte. Printr-o planificare a zilei si priorizarea obiectivelor te poate ajuta sa ai un mai bun time management si, prin urmare, sa simti ca detii controlul in propria viata.

…insa, dintr-un anumit motiv, simti ca nu te poti relaxa. Specialistii te sfatuiesc sa incerci sa ajuti alte persoane. Cu alte cuvine fii un om mai bun si s-ar putea sa te simti mult mai bine.


Preluat de la: Noi.md