300.000 de țigarete fără acte de proveniență, depistate de vameși la frontieră

300.000 de țigarete fără acte de proveniență au fost depistate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, într-un minivan ce se deplasa pe un teren agricol.

Cazul a fost înregistrat în regiunea de nord a țării, orașul Edineț. În cadrul operațiunii comune, conducătorul auto, un conațional în vârstă de 31 de ani, a fost somat să oprească pentru verificări.

Ca urmare a efectuării controlului vizual al mijlocului de transport, oamenii legii au depistat mai multe cutii pline cu pachete de țigări, fără acte ce ar confirma proveniența legală a bunurilor. În continuare, autovehiculul a fost escortat în zona de control vamal din proximitate pentru verificări minuțioase. În rezultat, vameșii au ridicat 300.000 de țigarete, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Conform informațiilor preliminare, țigările urmau să fie transportate și comercializate ilegal în Uniunea Europeană.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, mijlocul de transport – indisponibilizat, iar șoferul este documentat pentru trafic ilicit cu produse din tutun. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor legale.


Preluat de la: Publika.md