30 de troleibuze noi cumpărate din Belarus vor fi livrate cu întârziere la Chişinău

30 de troleibuze noi cumpărate din Belarus vor fi livrate cu întârziere la Chişinău. Despre asta s-a discutat la şedinţa Consiliului Municipal. Unităţile de transport trebuiau să fie aduse în Capitală până la sfârşitul anului pentru a fi asamblate.

Producătorul a anunţat autorităţile că acest lucru se va întâmpla abia în 2021, la sfârşitul lunii martie. Compania nu va achita penalităţi, pentru că întârzierea nu depăşeşte termenul de 90 de zile stipulat în contract. 

OLGA URSU, consilierul primarului general al Capitale:”Din cauza faptului că anul acesta a fost impact din cauza covidului şi uzina a avut de suferit. Totodată, au avut loc anumite manifestaţii în Belarus, în acest sens se întârzie livrarea unităţilor de transport, iar noi trebuie să asigurăm achitarea sumei finale din credit anul viitor.” 

În acest an, au ajuns la Chişinău doar cinci troleibuze articulate, care au fost asamblate şi deja circulă pe străzile Capitalei. Pentru a cumpăra cele 35 de unităţi de transport, Primăria a împrumutat 130 de milioane de lei de la o bancă din Moldova. Până acum, autorităţile municipale au achitat avansul pentru troleibuze, care constituie 90 la sută din suma totală.

Restul urmează să fie plătit după livrarea mijloacelor de transport. În acest an, municipalitatea şi-a mai propus să cumpere 100 de autobuze, care costă 261 de milioane de lei. Şi în acest caz a fost contractat un împrumut.

Licitaţia a fost câştigată de o companie din Turcia, dar rezultatul a fost contestat de restul participanţilor. În prezent, autorităţile municipale aşteaptă decizia Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor. 


Preluat de la: Publika.md