27 de antreprenori au devenit beneficiari ai programului de finanţare PARE 1+1

Pandemia de COVID-19 nu-i opreşte pe antreprenori să caute instrumente de finanţare pentru a-şi dezvolta afacerile. Încă 27 de businessmani au devenit beneficiari ai programului de finanţare PARE 1+1. Valoarea totală a granturilor oferite este de 6,6 milioane de lei, iar antreprenorii, care au beneficiat de câte 250 de mii de lei fiecare îşi propun să investească în economia ţării noastre peste 16 milioane de lei. Din cauza pandemiei, dosarele au fost depuse online, iar oamenii de afaceri selectaţi investesc bani câştigaţi în 11 state.

Călin Harti produce ambalaje din hârtie şi carton pentru diverse produse. Afacerea este una de familie şi a fost iniţiată datorită economiilor pe care le-a făcut mama lui, care a muncit în Italia. Antreprenorul spune că totul îi merge ca pe roate iar, uneori, chiar îi este greu să facă faţă cererilor, aşa că a obţinut finanţare pentru a cumpăra utilaj mai performant.

„Anul trecut am avut vânzări mai mari şi nu reuşeam să le producem. Vom investi într-o maşină mai performantă, care va majora cantitatea produsă pe zi până la câteva mii”, a menționat antreprenorul, Călin Harti.

Şi Cristian Tabăranu îşi va cumpăra utilaj din finanţarea obţinută în cadrul programului. Acesta a plantat o livadă de alun cu banii câştigaţi în Marea Britanie.

„La livadă trebuie utilaj, trebuie după asta, în al patrulea an, să seamănă iarbă, îmi trebuie un utilaj pentru a toca iarba, a toca crengile rămase”, a spus antreprenorul, Cristian Tabăranu.

Iulia Bojonca, o altă beneficiară a programului, a hotărât să planteze dovleac fără seminţe.

„Am hotărât să revenim acasă… şi mai ales dacă se oferă această posibilitate de a ajuta tânărul antreprenor de ce să nu profităm şi să nu avem ceva al nostru”, a afirmat antreprenoarea, Iulia Bojonca.

Programul „Pare 1+1” a fost lansat în anul 2010 şi este destinat oamenilor care au muncit peste hotare sau au rude de gradul întâi care au muncit în altă ţară.

„Pe parcursul anilor, am susţinut mii de persoane, care au dezvoltat afaceri competitive, cu produse de calitate, care au penetrat atât piaţa locală, cât şi cea internaţională”, a comunicat directorul ODIMM, Iulia Costin.

Până în prezent, 1.623 de companii au primit finanţare prin intermediul „Pare 1+1”. Suma totală a granturilor oferite a fost de 335 de milioane de lei. Programul este subvenționat din bugetul de stat și suplimentat din fondurile Uniunii Europene prin Proiectul „Suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii în zonele rurale”.


Preluat de la: Publika.md