23 de studenți au fost infectați cu noul coronavirus după o excursie în Grecia

Un grup de 23 de studenți din asociația studențească din Rotterdam, Olanda, au fost infectați cu noul coronavirus după o excursie în Grecia. Asociația a fost exclusă din participarea la Eurekaweek, săptămâna oficială de introducere pentru noii studeți ai Universității Erasmus din Rotterdam, care începe duminică, lucru care i-a nemulțumit pe studenți, scrie b1.ro.

Toți cei infectați au intrat în carantină și o anchetă epidemiologică a fost efectuată de filiala locală a serviciului de sănătate municipal GGD, potrivit nltimes.nl.

”Dacă un participant la aceste activități se dovedește a fi infectat, se vor întreprinde întotdeauna acțiuni în consultare cu GGD”, a declarat Rutger Engels, rectorul Universității Erasmus din Rotterdam.

Președintele asociației a declarat că, în timpul călătoriei în Grecia, au fost respectate măsurile de protecție.

”În calitate de consiliu, am solicitat în mod repetat membrilor noștri să respecte măsurile”, a declarat Jelle Mooij. ”Și în Grecia, membrii noștri au purtat măști acolo unde a fost necesar”.

Rutger Engel a declarat că dorește să afle mai multe despre cât de îndeaproape au urmat membrii asociației protocolul în timpul șederii lor în străinătate.

Asociația a declarat că a notificat, vineri seară, Universitatea în legătură cu studenții infectați, potrivit revistei Erasmus. De asemenea, aceștia consideră excluderea lor de la activitățile Eurekaweek ”exagerată”.

”Membrii infectați nu ar fi fost implicați în programul Eurekaweek săptămâna viitoare. Noi nu înțelegem de ce activitățile online nu pot să continue”, a spus Jelle Mooij, președintele asociației studențești.

”Înțeleg că această săptămână este importantă pentru asociație, dar aș vrea să exclud toate riscurile de infectare. De asemenea, cred că este necesar ca situația aceasta care a apărut să fie analizată”, a declarat Engels.


Preluat de la: Publika.md