206 obiecte explozive, neutralizate de către geniști în luna noiembrie (FOTO)

Geniştii Armatei Naţionale au identificat şi neutralizat 206 obiecte explozive de diferite tipuri, în cadrul a 27 de misiuni de deminare, executate pe întreg teritoriul ţării, în luna noiembrie.

Potrivit ofiţerului superior al Serviciului geniu, căpitan Ivan Cornegruţa, în perioada respectivă, echipele de geniu au fost solicitate de două ori în satul Plop-Ştiubei, raionul Căuşeni, unde au identificat un arsenal de peste 160 de muniţii – bombe de aruncător, grenade de mână, mine antitanc şi proiectile de artilerie. Misiunile de deminare au fost desfăşurate de militarii Batalionului Geniu „Codru”.

Tot în luna noiembrie, geniştii au fost solicitaţi în satul Larga, raionul Anenii Noi, şi localitatea Sculeni, raionul Ungheni, unde au lichidat obiecte explozive de diferit calibru, printre care o bombă de aviaţie de 50 kg, toate rămase în sol din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au depistat şi dezamorsat 2 427 de obiecte explozive. Cele mai multe au fost descoperite în localităţile din raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni, Căuşeni, Cimişlia, Floreşti şi Anenii Noi.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie