160 de tone de cereale ucrainene au fost distruse de fermierii polonezi: „Un act de vandalism și iresponsabilitate”

Fermierii polonezi care protestează în această lună împotriva a ceea ce spun că este o concurenţă neloială din partea Ucrainei şi reglementările de mediu ale Uniunii Europene au blocat trecerea frontierei cu Ucraina şi autostrăzile şi au vărsat produse ucrainene din vagoane de tren.

„Aceste imagini arată 160 de tone de cereale ucrainene distruse. Grâul era în tranzit către portul Gdansk şi apoi către alte ţări. Al patrulea caz de vandalism la gările poloneze. Al patrulea caz de impunitate şi iresponsabilitate”, a postat vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe X, cu fotografii cu movile de cereale vărsate din vagoane de tren.

Incidentele anterioare de vărsare de cereale din trenuri au avut loc la graniţa cu Ucraina.

„Ştim că protestele care iau forma unor deversări de cereale nu sunt bune”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, Czeslaw Siekierski, într-o conferinţă de presă.

Dar el a adăugat că crede că uneori reacţia la astfel de incidente din partea ucraineană a mers prea departe.

Lidia Kowalska, un purtător de cuvânt al poliţiei din oraşul Bydgoszcz, din nordul Poloniei, a declarat că incidentul a avut loc în satul din apropiere Kotomierz şi că produsul vărsat a fost porumb.

„Detaliile şi circumstanţele sunt investigate. La 09.30 am primit un raport despre cereale care s-au vărsat, s-a dovedit că era de la opt vagoane”, a declarat ea pentru Reuters.


Preluat de la: Unimedia.info