13 şcoli și trei grădinițe din țară sunt în carantină din cauza îmbolnăvirilor de COVID-19

13 instituții de învățământ din țară au fost plasate în carantină, de la începutul anului școlar, după ce mai mulți profesori sau elevi au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, în unele școli din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Călărași, Cahul, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Strășeni, Ștefan Vodă și din Chișinău, au fost puse în izolare câte una sau câteva clase, în total fiind vorba de elevii din 29 de clase. Informația a fost confirmată pentru Publika.MD de către Natalia Grâu, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

De asemenea, secretarul de stat al Ministerului Educației ne-a spus că și gimnaziul din satul Luceşti, raionul Cahul, se află în carantină pentru 14 zile, după ce trei profesori s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Natalia Grâu ne-a mai comunicat că și două grădinițe, una din Bălți și alta din Ialoveni sunt închise pentru 14 zile, la fel și o grupă de la o instituție preșcolară din Capitală. 

Menționăm că, la 1 septembrie, și-au reluat procesul educațional toate școlile din țară, în ceea ce privește grădinițele au fost deschise doar 596 din 1.398.

 

 

 

 

 


Preluat de la: Publika.md