124 de grădinițe din Chișinău, conectate la căldură. Când va începe sezonul de încălzire în școli

124 de grădinițe din municipiul Chișinău au fost conectate la agentul termic, iar în școli sezonul de încălzire va fi pornit la sfârșitul săptămânii, astfel ca să fie cald când copiii vor reveni din vacanță. Anunțul a fost făcut de către Andrei Pavaloi, şef interimar Direcţia Educaţie, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

„124 de instituții de educație timpurie din 126 au fost conectate la agentul termic, nu a fost conectată instituția 79 care urmează să fie redeschisă, dar oricum urmează a fi conectată și instituția 23 care are centrală termică. În cazul școlilor, începând de astăzi, elevii sunt în vacanță. Joi, vineri va fi conectată căldura în școli”, a menționat Andrei Pavaloi.

Autoritățile nu au putut oferi date despre conectarea spitalelor din municipiul Chișinău la agentul termic.

Amintim că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. De regulă, conectarea întregului fond locativ la agentul termic are loc atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la 10 grade Celsius. Anul trecut, acest lucru s-a întâmplat în data de 21 octombrie.  


Preluat de la: Publika.md