11 zone pentru picnic și frigărui din apropierea capitalei

Popasul Domnesc

Pensiunea dispune de mai multe foișoare rustice pentru relaxare și de zone pentru picnic. De asemenea, complexul pune la dispoziția vizitatorilor grătare și frigidere. Pe teritoriul pensiunii este amenajat și un teren de joacă pentru copii.

„Pe parcursul săptămânii și pentru un număr mai mic de persoane, oferim reduceri”, menționează proprietarii pensiunii.

Prețul foișoarelor diferă în funcție de numărul vizitatorilor.

Contact: 078882290

Locație: satul Tohatin

Cum ajungi?

Pensiunea se află la doar cîțiva km de oraș, fiind situată în satul Tohatin

Ospi­ta­li­tate, tra­di­ţii şi expe­rienţe unice – pe toate le găsiți la pensiunea „Vatra Strămoșească”. Proprietarul pensiunii, Moş Anton Lașcu, a transformat casa familiei, una din cele mai vechi din sat, într-un muzeu.

Aici puteți alege un meniu făcut cu multă acuratețe de gazda pensiunii, sau închiria tot spațiul rustic și coace frigăruiul singuri. Nenea Anton vă va întîlni cu o țuică făcută sută la sută natural din ierburi aromate, pîine și plăcinte de casă, mămăliguță cu fripturică și sarmale cum doar la bunica mai poți mînca.

Atmosfera de aici vă va cufunda în trecut, iar partea bună a lucrurilor este că aici ajunge cu greu un semnal al telefoniei mobile, astfel vă veți putea rupe pe deplin de gălăgia orașului.

În apropiere de pensiunea ”Vatra Strămoșească” se află și Mănăstirea Curchi, un loc îndrăgit de pelerini.

Cum ajungi?

Pensiunea se află la 50 km distanță de capitală.

Vila lui Karcevski – ”O vilă misterioasă care a conservat spiritul epocii”.

Vila urbană a lui Mihail Karcevski se află în municipiul Chișinău, pe str. Mălina Mare nr. 39, sectorul Botanica.

Este un monument de arhitectură de categorie națională înscris în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat. Construcția este printre primele arhitecturi civile edificate de arhitectul-academician al Academiei de Arte a Imperiului Rus (1910).

Partea frumoasă este că această vilă urbană se află chiar în buricul capitalei, deși cînd ajungi acolo ai senzația că ai fugit din Chișinău și ești rupt de civilizație.

Cum ajungeți

Cum ajungi?

Zona de agrement „Ciocîrlia”

Foişoare, grătare, teren de volei, spaţii de joacă pentru copii sunt propuse de zona de agrement. Sunt oferite 11 foişoare cu capacitate de la 10 la 40 de persoane.

Cum ajungi?

Zona de Odihnă „Pădurea veselă”

Locația oferă zone pentru gratar pentru grupuri mari, de până la 60 de persoane. Este amenajată cu un teren de joacă pentru copii, iar dacă ești dornic de relaxare pe un hamac, poți să-l iai în chirie.

Cum ajungi?

Zona de picnic special amenajată cu foișoare, teren de joacă pentru copii, terenuri sportive amplasate pe teritoriu, bar și parcare pentru masini.

Cum ajungi?

Baza de odihnă oferă 6 căsuțe, 2 case VIP, restaurant cu două săli de banchet cu șemineuri (55 persoane), sala de sărbători, teren pentru copii, distracții, hipism, saună finlandeza, baie ruseasca, terase, grătar.

Cum ajungi?

Aici se vor putea recrea nu doar iubitorii de peisaje pitorești caracteristice satului moldovenesc dar și amatorii pescuitului.

Toți cei care doresc să se relaxeze în natură, în afara orașului, pot fi atrași de prețurile accesibile la foișoare. Pentru cei care intenționează să rămînă aici peste noapte la baza de odihnă „Piscicola Ivancea” există o zonă specială unde poate fi instalat un cort fără plată. Pădurea și lacul care se află în apropiere fac acest loc mai atrăgător.

Cum ajungi?

Piscicola de la Gura Bîcului

«Piscicola Gura Bîcului»- o destinație turistică perfecta pentru a petrece timpul liber împreună cu cei dragi.

Sîntem cea mai mare gospodărie piscicolă din Moldova avînd cîteva iazuri, dintre care cel mai mare are o suprafață de aproape 300 de hectare cu o variatetate bogată în specii de pești care se reproduce: crap ierbivor, novac, cosaș, crap, biban, șalău, caras și alte specii de pești.

O astfel de faună bogată este un bun prilej pentru un pescuit excelent, care poate fi practicat aici nu numai în timpul verii, ci și în timpul iernii. Foișoarele; de asemenea vă stau la dispoziție.

Cum ajungi?


Preluat de la: Noi.md