11 românce, arestate pe aeroportul din Lanarca, fiind acuzate că ar fi încasat bani pentru a se căsători cu cetăţeni din afara UE

11 femei din România au fost arestate pe aeroportul din Lanarca, fiind acuzate că ar fi încasat bani pentru a se căsători cu cetăţeni din afara Uniunii Europene. Asta deşi aveau familii. Una dintre acestea se suspectează că ar fi capul grupării criminale. În timpul audierilor, o româncă a recunoscut că pentru serviciu li se oferea 700 – 1000 de euro. Erau situaţii când se plăteau şi 10 mii de euro. 

Banii erau împărţiţi între cei care acceptau căsătoriile fictive şi intermediari. În acest fel, cetăţenii din ţările terţe Uniunii Europene obţineau regim de şedere legală în Cipru, iar după aceea puteau să se mute în altă ţară a UE.

Deşi nu locuiau împreună cu soţiile sau soţii lor, persoanele care solicitau asemenea căsătorii, trebuiau să aibă în casă lucruri de-ale partenerilor, pentru a putea face faţă unor eventuale controale, iar în asemenea circumstanţe să mimeze că relaţia lor este firească. Conform înţelegerii, divorţul putea avea loc doar după doi ani.

Portugalia a identificat mai multe cazuri de acest gen şi a cerut autorităţilor de la Nicosia să investigheze şi să ia măsuri, ceea ce a solicitat şi România încă în luna februarie. 


Preluat de la: Publika.md