100 de blocuri locative din capitală vor beneficia de Puncte Termice Individuale 

În cadrul discuțiilor, reprezentanții „Termoelectrica” S.A și UCIPE au informat administratorii de blocuri despre multitudinea avantajelor de care vor putea beneficia odată cu instalarea Punctelor Termice Individuale (PTI), inclusiv despre faptul că imobilele, care actualmente nu dispun de apă caldă menajeră, vor putea restabili sistemul, deoarece instalațiile PTI sînt dotate cu schimbătoare de căldură, unul pentru încălzire, iar altul pentru apă caldă.

Totodată, specialiștii Termoelectrica au explicat că Punctele Termice Individuale asigură automatizarea proceselor cu privire la reglarea temperaturii la nivel de bloc, care se va face în mod automat, în funcție de graficul de temperatură setat pentru fiecare bloc individual și de temperatura aerului exterior, fără ca gestionarul să mai fie implicat în acest proces.

Reprezentanții locatarilor și-au manifestat deschiderea pentru instalarea Punctelor Termice Individuale, grație multitudinii de avantaje oferite, inclusiv datorită faptului că beneficiind de Puncte Termice Individuale, aceste clădiri vor putea fi incluse pe viitor în proiectele de modernizare a sistemului de distribuție a energiei termice, prin schimbarea sistemului intern de distribuție a energiei termice, de pe verticală, pe orizontală, cu instalarea contoarelor individuale, sistem mult mai eficient pentru consumatori și care permite fiecărui proprietar de apartament să-și regleze de sine stătător temperatura.

Menționăm prioritatea Ministerului Energiei al Republicii Moldova și a „Termoelectrica” S.A. este instalarea Punctelor Termice Individuale în toate edificiile conectate la sistemul centralizat de termoficare pentru îmbunătățirea calității serviciilor, reducerea consumurilor de energie termică și sporirea eficienței energetice.

Proiectul de Îmbunătățire a Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică din mun. Chișinău este finanțat de Banca Mondială și implementat de UCIPE.


Preluat de la: Noi.md