10 aparate mobile de ventilare artificială destinate unităților de terapie intensivă au ajuns în Moldova

10 aparate mobile de ventilare artificială destinate unităților de terapie intensivă vor fi livrate Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale.

Totodată, OMS acordă suport tehnic Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale şi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să coordoneze şi să monitorizeze acțiunile de răspuns la COVID-19.

Noul pachet de asistență include şi consolidarea serviciilor de consiliere psihologică pentru populație și lucrătorii medicali pe perioada epidemiei, precum şi după remisiune. OMS a elaborat algoritme și ghiduri de consiliere şi intervenție în probleme psiho-emoționale și de sănătate mintală, desfășurând instruiri on-line pentru psihologi şi personalul non-medical.

În acest context, au fost create echipe de suport psihologic arondate instituțiilor medicale incluse în răspunsul la COVID-19.

Sistemul ONU în Moldova și partenerii de dezvoltare susțin răspunsul național la pandemie prin activități care își propun protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.


Preluat de la: Publika.md