VITEZOMANII NU AU SCĂPARE! Timp de două zile, poliţiştii vor efectua raiduri cu radarele în toată ţara

În acest weekend, polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP vor acționa pe toate traseele din țară cu antrenarea automobilelor specializate de monitorizare a traficului rutier și radare, pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc viteza de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum.

Măsurile sunt intensificate ca urmare a statisticilor îngrijorătoare. Astfel, doar în ultimele cinci zile, peste 3 600 de șoferi au condus cu viteză excesivă. 

Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi de până la 1 800 de lei, cu aplicarea punctelor de penalizare de la 3 la 5.
Din cauza vitezei, în aceste zile, s-au produs 4 accidente rutiere grave, soldate cu 1 persoană decedată și 4 traumatizate.

Deoarece urmează două zile de odihnă, pentru a evita consecințele accidentelor produse ca urmare a vitezei excesive, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, intensifică la maximum măsurile de prevenire în rândurile „iubitorilor de viteză excesivă”, care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului.

Astfel, INSP îndeamnă șoferii să respecte următoarele recomandări:
– nu depășiți limita de viteză;
– adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
– abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
– păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă.

 


Preluat de la: Publika.md