(video) Anca Dragu, despre viața la Chișinău, trafic intens și moldoveni matinali: „Sper ca după 6 luni să-mi permit să plec la ora șapte”

 „Relația cu autoritățile este foarte facilă și am găsit o administrație digitalizată, foarte multă informație este online. A trebuit să-mi fac actele la Chișinău și totul a mers foarte bine, deși m-am dus ca un simplu om la ghișeu, fără telefoane în prealabil. 

A durat cam trei zile ca să-mi fac buletinul”, a povestit Dragu.

„În general pot să vă spun că și activitatea în Banca Națională începe mai devreme decât începe în România, decât începe la Bruxelles, oamenii sunt mai matinali. Începând cu ora 7 și ceva, adică la ora 8 este munca în toi, așa este în avânt maxim. 

Poate că nu e rău să începi mai devreme pentru că ai timp seara să petreci cu familia. Chiar îmi spunea un ministru de la Chișinău că dumnealui începe activitatea la 6 dimineața și cred că sunt mai mulți miniștri în Guvernul de la Chișinău care încep munca la 6 dimineața. Pentru mine este totuși e o oră puțin cam matinală”, a declarat Anca Dragu.

„Traficul este similar cu cel din București, adică foarte complicat, foarte greu. Inițial am crezut că este o exagerare, că nu poate fi un trafic atât de intens. Da, este. Și în Chișinău sunt foarte multe camere de supraveghere a traficului și atunci șoferii sunt foarte cuminți, lucru pe care l-am perceput cu plăcută surprindere pentru că nu te mai șicanează nimeni în trafic și mi-ar plăcea să văd și la București acest trafic monitorizat, și șoferii ceva mai în banca lor, mai ponderați. Șoferii din Chișinău nu fac acest dribling ca în București. E un trafic mai curat, mai civilizat pot să spun clar. La fel de intens, totuși”, a mai adăugat Dragu. 

„Mie greu să vă spun despre viața culturală, despre viața de după serviciu, pentru că cam acolo se desfășoară viața mea – la serviciu, până pe la 8-9-10 seara. De dimineață de la 8, nu de la 7. Deci e o zi cam plină. Foarte rar pot să ies în oraș și am ratat multe evenimente culturale. E o viață culturală bogată și frumoasă dar le-am ratat, m-au mai sunat prieteni, cunoștințe să mă invite, n-am putut să dau curs. Sper totuși ca după 6 luni de activitate la Banca Națională a Moldovei să îmi permit măcar o zi pe săptămână să plec la ora 7 – 6 jumate și să mă duc și la teatru, la un spectacol”, a spus guvernatoarea BNM.

„Președintele țării are dreptul să ofere cetățenie într-un altfel de regim atunci când omul care solicită această cetățenie reprezintă o valoare din punct de vedere profesional”. Astfel a răspuns președinta Maia Sandu întrebată cum actuala guvernatoare a BNM, Anca Dragu, a primit atât de repede cetățenia Republicii Moldova.

Decretul prin care senatoarea din România, Anca Dragu a primit cetățenia R. Moldova a fost semnat de președinta Maia Sandu.

Senatoarea din România, Ana Dragu, propusă pentru șefia BNM a obținut cetățenia Republicii Moldova.

Primarul general, Ion Ceban, a venit cu un comentariu, după ce Octavian Armașu a fost demis din funcția de Guvernator al BNM.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție după audierile în dosarul „Furtul miliardului”. 

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu un comentariu, după prima parte a audierilor în Parlament pe recuperarea banilor din frauda bancară. „Ne-am concentrat pe BNM pentru că lucrurile pe care le-am văzut sunt grave și pe alocuri incredibile”, a scris parlamentarul. „Vă solicităm demisia, domnule Octavian Armașu”, a adăugat Marian.


Preluat de la: Unimedia.info