Veste bună. A fost dat startul lucrărilor de curăţare şi adâncire a albiei râului Durleşti

Veste bună pentru locuitorii oraşului Durleşti şi sectorului Buiucani al Capitalei. A fost dat startul lucrărilor de curăţare şi adâncire a albiei râului Durleşti, în perimetrul străzilor Gh. Codreanu şi intrarea din CIE Moldexpo.

Lucrările sunt efectuate cu scopul de a evita inundarea blocurilor din preajmă, în urma ploilor abundente.

Potrivit meteorologilor, oamenii îşi construiesc abuziv locuințe în apropierea nemijlocită a râului și blochează cursul acestuia. Apele sunt și extrem de poluate din cauză că locuitorii aruncă deşeuri. 

Un proiect de reabilitate a zonei respective a fost elaborat acum un an. Atunci autorităţile municipale au făcut public proiectul pentru zona din preajma râului, acolo unde urma să fie pus pavaj şi gazon şi amenajate zone de odihnă. Iar firma de construcţie care a ridicat blocurile din cartier urma să amenajeze trotuarele, să instaleze felinare şi bănci noi. De asemenea, în cadrul proiectului era prevăzută amenajarea a câtorva zeci de locuri de parcare autorizate.

Bugetul total al lucrărilor de curăţare şi amenajare a albiei râului Durleşti este de 800 de mii de lei, bani din Fondul ecologic.

Lucrările sunt realizate de pretura Buiucani împreună cu agenţii economici, care au construit acolo blocuri locative.

CITEŞTE ŞI: NOI PROIECTE ECOLOGICE. Primăria Chişinău va amenaja albia râului Durleşti

CITEŞTE ŞI: Locuitorii din Durleşti şi sectorul Buiucani ai Capitalei, ÎN PERICOL. Avertizarea meteorologilor

 

 


Preluat de la: Publika.md