Usatîi se aliază cu Sandu. Liderul PN își îndeamnă oamenii să iasă la protestul anunțat de președintele ales

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, își îndeamnă oamenii care îl susțin să iasă la protestul de mâine anunțat de președintele ales, Maia Sandu. Într-un live pe pagina sa de Facebook, Usatîi a declarat că acest protest este începutul sfârșitului și i-a îndemnat pe cetățeni să fie uniți pentru a-și apăra votul din 15 noiembrie.

„Miine la ora 10:00, în PMAN, toți cei care se află în Republica Moldova, vă rog să ieșiți la protest contra uzurpării în stat. Trebuie să fim uniți. Acest protest este începutul sfârșitului. Această corcitură trebuie distrusă. Eu sunt la tratament în Germania, însă o să fac tot posibilul să ajung mai repede acasă. Cetățenii noștri se pot face auziți doar prin proteste, e unica modalitate prin care pot arăta întregii lumi că sunt în stare să facă ordine în țara lor”, a declarat Renato Usatîi.

Amintim că preşedintele ales Maia Sandu a chemat cetăţenii la protest pentru a-și apăra votul din 15 noiembrie. Îndemnul a fost făcut de Sandu în cadrul unei conferințe de presă, unde a declarat că proiectul de lege prin care socialiștii propun ca Serviciul de Informații și Securitate să treacă iarăşi din subordinea Președinției în cea a Parlamentului este un abuz asupra Constituției.

Citește și: Președintele ales, Maia Sandu, cheamă oamenii la protest în PMAN

De menționat că doi deputați socialiști, Vasile Bolea și Grigore Novac, propun ca Serviciul de Informații și Securitate să treacă iarăşi din subordinea Președinției în cea a Parlamentului. Proiectul de lege a fost deja avizat de Comisia juridică a legislativului și urmează să fie dezbătut la şedinţa plenară de joi. În nota informativă se menţionează că Moldova este o republică parlamentară, iar activitatea SIS-ului trebuie supusă controlului parlamentar. Potrivit documentului, directorul acestei instituţii va fi numit de către deputaţi pe un termen de cinci ani.

Citește și: Doi deputați socialiști propun ca SIS-ul să fie în subordinea Parlamentului și nu a Președinției


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie