Unii locuitori ai Capitalei, dezamăgiți de promisiunile autorităților municipale

Două străzi vor fi prelungite, iar trei poduri urmează a fi reparate. Asta promite primarul Ion Ceban, care a avut o întrevedere cu reprezentanţii companiilor de construcţie a drumurilor. Edilul a menţionat că proiectele vor fi iniţiate anul viitor. Potrivit lui Ceban, strada Industrială va transformată în şosea de centură şi va face legătura între nordul Capitalei şi aeroport. În prezent, artera este într-o stare deplorabilă, iar şoferii sunt indignaţi de faptul că îşi strică maşinile.

„De circa șapte sau opt ani nu a fost reparat precis. Foarte grav. Foarte rău și regretabil că chestia asta se întâmplă la noi”, a menționat alt bărbat.

Bulevardul Mircea cel Bătrân va fi prelungit până la strada Bucovinei, iar Mesager va fi continuată pentru a face legătura cu Albişoara, Mihai Viteazul şi Calea Ieşilor. Primarul mai promite că vor fi reparate trei poduri din Capitală – de la străzile Ismail şi Mihai Viteazul, dar şi cel de la bulevardul Grigore Vieru. 

Podul de pe strada Ismail se află într-o stare dezastruoasă. Acesta a fost construit mai bine de jumătate de secol, iar de atunci a fost reparat doar asfaltul.

Oamenii spun că traversează podul cu frica în sân, iar unii șoferi îl ocolesc:

„Eu de când îl țin minte, nu a fost reparat de mulți ani. Se începe a risipi. E foarte rău podul”

„Mi-e frică să merg pe acolo și să traversez podul ca să nu cad. Acolo sunt niște găuri mari”

„Ne este frică nu doar pentru noi, pentru toți. El se vede de acum că-i gata. Trebuie reparat”

Municipalitatea îşi mai propune să cureţe lacurile şi râul Bâc. Unii locuitori ai Capitalei spun că nu este prima dată când autoritățile vin cu un astfel de proiecte şi deja nu mai cred în promisiuni.

„Ei multe au promis, dar nu s-a făcut nimic. Centură numaidecât. Foarte bine o să fie”, a declarat un bărbat.

„Una se promite și alta dacă se implementează. La noi mai mult se promite decât se face. Acum casele se construiesc, dar drum nu fac. Infrastructura desigur că trebuie dezvoltată”, a precizat o femeie.

Deocamdată, nu este clar când vor fi implementate aceste proiecte şi dacă sunt suficienţi bani în bugetul local pentru realizarea lor.


Preluat de la: Publika.md