Un turist a primit o amendă uriașă pentru că a plecat cu 2 kilograme de nisip de pe plajă

Un turist francez a fost amendat cu 1.000 de euro în Sardinia, după ce autoritățile au confiscat două kilograme de nisip din bagajele sale.

Autoritățile locale însărcinate cu protecția plajelor au recuperat de la turist o sticlă de plastic cu nisip fin. S-a întâmplat pe aeroportul Elmas de pe insula italiană. Identitatea turistului nu a fost dezvăluită, relatează Euronews, citează digi24.ro.

Granulele albe de nisip din plajele curate ale Sardiniei sunt considerate o resursă protejată.
„Aceste comportamente nu numai că dăunează mediului, ci și compromit întreținerea litoralului pentru dezvoltarea durabilă a turismului în Sardinia”, au precizat autoritățile locale într-un comunicat de presă.

Nu este primul incident de acest fel.

În august 2019, un cuplu francez a fost arestat în Sardinia, după ce s-a descoperit că aveau 40 de kilograme de nisip în mașină, pe când ce se pregăteau să se îmbarce pe un feribot cu destinația Toulon.

În ultimii ani, Sardinia a interzis vizitatorilor să ia nisip de pe plajă, iar cei care încalcă această regulă primesc amenzi uriașe.

În 2017, comerțul cu nisip, pietricele și scoici a devenit ilegal și este pedepsit cu amenzi de până la 3.000 de euro. În 2015, cu doi ani înainte de intrarea în vigoare a legii, localnicii au creat o pagină de Facebook intitulată „Sardinia furată și jefuită”, pentru a distribui cazurile de furt de nisip de pe plajă.


Preluat de la: Publika.md