Un posibil tratament pentru COVID-19, descoperit în SUA. Tânăra a câștigat 25.000 de dolari pentru invenția sa

Anika Chebrolu, o adolescentă de 14 ani din Texas, a câștigat ediția de anul acesta a competiției 3M Young Scientist Challenge și un premiu de 25.000 de dolari pentru o descoperire care ar putea oferi un posibil tratament pentru COVID-19.

Invenția câștigoare a adolescentei folosește o metodologie in-silico pentru a descoperi o moleculă care se poate lega selectiv de proteina S (spike) a virusului SARS-CoV-2.

„În ultimele două zile, am văzut multe articole în presă despre proiectul meu pentru că implică virusul SARS-CoV-2 și reflectă speranța noastră colectivă pentru ca această pandemie să se sfârșească. Și eu, la fel ca toată lumea, îmi doresc să ne întoarcem la viețile noastre normale”, a spus Anika, pentru CNN, potrivit descopera.

Noul coronavirus a ucis mai mult de 1,1 milioane de oameni din întreaga lume, China anunțând primul său caz la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în decembrie. Statele Unite au înregistrat peste 219.000 de decese, potrivit datelor de la Centrul pentru Știință și Inginerie de la Universitatea Johns Hopkins.

Anika a trimis proiectul său atunci când era în clasa a VIII-a, însă nu era menit să se concentreze doar pe găsirea unui tratament pentru COVID-19.

Inițial, scopul adolescentei era să folosească metode in-silico pentru a identifica un compus care se poate lega de o proteină din virusul Influenza.

„După ce am petrecut mult timp citind despre pandemii, virusuri și medicamente, nu mi-a venit să cred că treceam și eu printr-o pandemie adevărată. Din cauza severității imense a pandemiei de COVID-19 și a impactului dramatic asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu și un mentor am schimbat proiectul astfel încât să țintim virusul SARS-CoV-2”, a explicat adolescenta.

Anika a mai adăugat că a fost inspirată să găsească potențiale tratamente pentru virusuri după ce a citit despre pandemia de gripă din 1918 și despre cât de mulți oameni mor în fiecare an în Statele Unite în ciuda faptului că există vaccinări anuale și medicamente anti-gripale pe piață.

„Anika are o minte curioasă. Munca sa a fost cuprinzătoare și a analizat numeroase baze de date. De asemenea, Anika a dezvoltat o înțelegere a procesului de inovație și este un comunicator priceput. Dorința sa de a-și folosi timpul și talentul pentru a ajuta la îmbunătățirea lumii ne dă tuturor speranțe”, a spus Cindy Moss, membru al juriului competiției 3M Young Scientist Challenge.


Preluat de la: Publika.md