Un pește uriaș, găsit într-un golf din Mexic de un cercetător (FOTO/VIDEO)

Un monstru marin a fost găsit în apele Oceanului Pacific, în apropierea unei stațiuni mexicane. Peștele uriaș, care măsoară aproape patru metri, a fost găsit mort în apropierea țărmului, de către un biolog specializat în viața marină, scrie libertatea.ro.

Într-un filmuleț se observă lungimea peștelui uriaș, aflat în zona de țărm a unui golf. Acesta este susținut de către cercetător și un alt bărbat care este, potrivit publicației Daily Star, un prieten al inginerului piscicol Fernando Cavalin. Descoperirea a fost făcută duminică, în Golful Pichilingue din Baja, California, în dreptul localității La Paz.

În clipul pe care l-au distribuit, cei doi bărbați stau distanțați, în timp ce susțin peștele de 4 metri. Cercetătorul a declarat pentru jurnaliștii din presa locală că atunci când l-au găsit, uriașul pește era „mort și într-o stare de ușoară descompunere”.

Fernando Cavali s-a declarat norocos că a găsit cadavrul peștelui, înainte de a fi consumat de alte animale marine, cum se întâmplă în mod normal. Localnicii consideră că asemenea animale marine uriașe, despre care se crede că trăiesc la mare adâncime în ocean, au capacitatea de a prezice cutremurele și cel mai probabil din cauza vibrațiilor de pe fundul oceanului, migrează către suprafață, la apropierea unui seism. Zeci de astfel creaturi au fost descoperite în Japonia în 2011, înainte de cutremurul de la Fukushima, arată sursa citată.

În 11 iunie a acestui an, un alt animal marin uriaș a fost, de asemenea, depistat pe coasta Quintana Roo, iar apoi a urmat un cutremur care a lovit statul mexican Oaxaca, pe 23 iunie.


Preluat de la: Publika.md