„Deodată a fost un turn de apă pentru grădiniță, dar cu timpul a ruginit, s-a defectat și nu a lucrat, după aceea a început: care și cum se îndreptau, aruncau gunoiul, cui nu îi era lene și am fost împotrivă, dar pînă acum nu au fost bani, nu s-a făcut. Noi singuri am fost de părerea ca să fie curat” a relatat Ecaterina Sălcuțan, locuitoare din Pănășești.
„Avînd în vedere că aici era un teren transformat în gunoiște, dar creșteau mulți copaci, pomi neautorizați, acestea fiind în apropiere de grădiniță, era un pericol pentru foarte mulți copii care veneau spre grădiniță. Ceea ce urmează să se întîmple schimbă lucrurile, pe lîngă faptul că vom avea și o siguranță, vom avea posibilitatea ca copiii să se dezvolte”, a menționat Viorica Istrati, directoarea grădiniței.
Și alți oameni din Pănășești cu care am stat de vorbă au spus că așteaptă cu nerăbdare construcția parcului în centrul satului.
„Este un proiect de amploare, doar beneficii pentru sat și copii, că o să aibă un teren de joacă, unde să se distreze”;
„Am o părere foarte bună, e o idee bună, copiii o să aibă unde să se joace, decît să fie mizerie prin împrejur, acolo locuiesc oameni, cred că e o idee bună”, au spus oamenii.
Potrivit primarului comunei, Valeriu Bujoreanu, noul parc va avea o scenă de vară, un teren multifuncțional de sport, un teren de sport pentru adulți și un loc de recreere pentru mămici.
„Acum se încep lucrările, o să fie în primul rînd construit un perete de sprijin pentru parcare, intrarea o să fie amenajată, după care o să fie începute lucrările de construcție a scenei teatrului de vară și terenului multifuncțional sportiv. Lucrările sînt de lungă durată, timp de 17 luni”, a declarat Valeriu Bujoreanu, primarul comunei Pănășești.
Proiectul, cu o valoare estimată de aproximativ cinci milioane de lei, este finanțat din Fondul Național de Mediu și reprezintă un exemplu concret al angajamentului Guvernului de a revitaliza terenurile degradate și de a crea spații verzi funcționale pentru comunități.
Preluat de la: Noi.md