Un deputat socialist a depus o sesizare la Procuratura Generală pe numele lui Igor Grosu pentru incidentul de la Varnița

După ce premierul Ion Chicu, dar și președintele Igor Dodon au declarat că acțiunile deputatului PAS Igor Grosu în ziua scrutinului la Varnița sunt pasibile penal, deputatul socialist Vlad Batrîncea a anunțat că a sesizat Procuratura Generală în acest caz.

„Toți cetățenii țării sunt egali în fața legii și toți trebuie să respectăm cu strictețe spiritul și norma legală. La fel, toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie tratați egal. În data de 1 noiembrie, întreaga țară a asistat la acțiuni brutale și ilegale din partea unui grup restrâns de persoane, din care a făcut parte și deputatul PAS, Igor Grosu. Deputatul, ajutat de câteva persoane, a blocat un drum public, a blocat traficul rutier și a împiedicat libera circulație a persoanelor pe teritoriul țării noastre. La fel, deputatul Grosu, cu suportul unui grup mic de persoane, au blocat și au încălcat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova, drept prevăzut de Constituție. Igor Grosu și-a mai permis să lanseze acuzații dure și defăimătoare la adresa cetățenilor moldoveni din estul țării, numindu-i „separatiști”, a scris Batrîncea pe Facebook.

Solicitat de PUBLIKA.MD să comenteze această sesizare, deputatul PAS Igor Grosu a spus că deja a scris într-o postare pe Facebook despre acel incident. 

În data de 4 noiembrie, Grosu a scris că a fost o onoare pentru el să apere localnicii și legea.

”Mă bucur că am fost acolo pentru a evita situații în care cetățenii aceluiași stat să fie umiliți și mituiți de Dodon. Legea interzice transportarea organizata a alegătorilor, precum și coruperea prin cumpărarea votului. Este obligația poliției să oprească încălcarea legii”, a smai scris Igor Grosu în postarea sa.


Preluat de la: Publika.md