Potrivit grădinii zoologice, însă, coşul aniversar nu a inclus prea multe fructe, deoarece îngrijitorii îi urmăresc cu atenţie dieta. La vârsta ei înaintată, Fatou are nevoie de hrană foarte moale, pe care să poată să o mestece bine chiar şi fără dinţi.
Gorilele trăiesc de obicei până la 35 de ani în sălbăticie şi, în mod normal, până la 50 de ani în adăposturi în care sunt îngrijite de oameni.
Vârsta exactă a gorilei Fatou nu este cunoscută.
«După ce un marinar care consuma mult alcool a folosit-o pe micuţa gorilă ca mijloc de plată într-un bar din Marsilia, Franţa, ea a ajuns în cele din urmă la Grădina Zoologică din Berlin pe o rută ocolitoare», potrivit grădinii zoologice din capitala Germaniei.
Când a ajuns la Berlin, în 1959, îngrijitorii grădinii zoologice i-au estimat vârsta la doi ani. De foarte multă vreme, grădina zoologică îi sărbătoreşte ziua de naştere pe 13 aprilie.
Fatou locuieşte în propriul ei ţarc de gorile şi nu face parte dintr-un grup, ceea ce, potrivit grădinii zoologice, se înscrie în eforturile depuse pentru a o proteja de prea multă agitaţie.
Ea are posibilitatea de a intra în contact cu celelalte cinci gorile în orice moment, dar se retrage şi păstrează distanţa, a declarat o purtătoare de cuvânt a grădinii zoologice berlineze.
Gorilele sunt cele mai grele şi mai mari specii de maimuţe antropoide. Sunt considerate pe cale de dispariţie în sălbăticie.
Preluat de la: Noi.md