Specialiştii atrag atenţia ca oamenii să aleagă cu grijă locurile în care ies în natură pentru evitarea înţepăturilor de căpuşe

Căpuşele sunt în continuare o ameninţare pentru oameni şi animale. Peste 130 de persoane au ajuns la urgenţă în judeţul Olt, în ultima lună, în urma înţepăturilor acestei insecte. Specialiştii atrag atenţia oamenilor să fie atenţi la locurile în care ies în natură şi să le aleagă cu grijă. Numărul înțepăturilor de căpușe se menține ridicat în județul Olt. Ce trebuie să facem imediat dacă avem o suspiciune că avem o înţepătură provocată de această insectă și cum trebuie să ne protejăm împotriva căpușelor, ne explică purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Opt, Gabriela Gogiu, conform RadioRador.Romania.

Gabriela Gogiu: La depistarea căpușei, pacientul poate înlătura în regime căpușa imediat ce sunt descoperite, precum și dezinfecția zonei respective. Pacientul trebuie să se asigure că nu apare o reacție în zona respectivă, reacție care poate fi generată și prin manevra de îndepărtare cu mâinile murdare sau de mâncărime sau o reacție alergică tip inflamație, roşeață, iritație, usurime.


Preluat de la: Timpul.md