Sondaj: Pe cine îl vor președinte moldovenii

Igor Dodon și Maia Sandu sunt printre favoriții moldovenilor la funcția de președinte. Cel puțin așa arată datele unui sondaj realizat la comanda comunităţii Watch Dog. Potrivit studiului, candidatul independent la fotoliul de şef al statulu, Igor Dodon, ar obţine cele mai multe voturi la alegerile prezidenţiale, 17 la sută. Cu aproape patru procente mai puţin, respectiv 13,3 procente dintre participanţii la sondaj susţin că o vor vota în ziua alegerilor pe Maia Sandu, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate.

Pe locul trei este candidatul formaţiunii Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru care şi-ar da votul şase la sută dintre alegători.

Datele sunt altele dacă analizăm răspunsurile cetățenilor deciși. Astfel, pentru Igor Dodon optează peste 40 la sută dintre ei, pentru Maia Sandu ar vota aproape 32 la sută dintre alegători, iar peste 14% sunt gata să-și dea votul pentru Renato Usatîi.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-17 octombrie, pe un eșantion de 1.001 de persoane și are o marjă de eroare de 3 la sută.


Preluat de la: Publika.md