Șoferii de troleibuze, supuși unor verificări mai riguroase, după accidentul grav de la Ciocana

Șoferii de troleibuze vor fi supuși verificărilor mai riguroase, după accidentul grav produs vineri în Capitală, soldat cu moartea unei fetițe de 12 ani. Anunțul a fost făcut de Regia Transport Electric Chișinău.

„Am intensificat verificarea stării fizice și psihologice – șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță; verificarea fișelor ceonducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați; verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea RCR; verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale”, a explicat RTEC.

Totodată, Regia Transport Electric menționează că, în urma verificărilor, în cazul în care va fi necesar, conducătorii troleibuzelor vor fi sancționați disciplinar, financiar, iar dacă va fi nevoie vor fi eliberați și din funcții.

„Este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic sunt în siguranță”, a menționat RTEC.

Citește și: Accident TERIFIANT în Capitală. O fetiță, ucisă de un troleibuz (VIDEO)

Citește și: ACCIDENTUL CUMPLIT de la Ciocana. Șoferița troleibuzului care a lovit mortal fetița de 12 ani, reținută

 


Preluat de la: Publika.md