Senzații tari la înălțime. Parașutiștii moldoveni s-au înrecut pe aerodromul din Vadul lui Vodă

Adrenalină şi senzaţii tari pe aerodromul de la Vadul lui Vodă. Parașutiștii moldoveni s-au întrecut, timp de două zile, în sărituri de la înălţimea de 1 000 de metri, în cadrul campionatului anual. Din cauza pandemiei de COVID-19, sportivii din România, Ucraina şi Rusia nu au putut participa, astfel că în competiţie s-au înscris doar opt persoane. Aceştia şi-au demonstrat capacităţile de aterizare, iar învingătorul va fi desemnat diseară. Campionatul este organizat de către Federaţia de Parașutism din Moldova.

Până acum, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Iurie Goreanschi. Sportivul participă de câţiva ani la rând la această competiţie şi speră să ocupe primul loc.

IURIE GOREANSCHI, participant: „Astăzi au fost condiţii meteo mai dificile. Vântul a bătut în rafale puternice. Din păcate, nu întotdeauna ne iese aşa cum ne-am dorit.”

Şi alţi participanţi s-au plâns de condiţiile meteo, însă sunt în aşteptarea rezultatelor finale.

IGOR ZABRIAN, participant: „Condiţiile meteo au fost extrem de nefavorabile. De dimineaţă, vântul era mai slab şi, respectiv, rezultatele au fost mai bune. De îndată ce vântul s-a intensificat, la aterizare, rezultatele participanţilor au fost mai rele.”

Săriturile cu paraşuta au început ieri la ora 10:00 şi au continuat şi în această dimineaţă. Organizatorii spun că salturile sunt efectuate în prima parte a zilei, atunci când viteza vântului nu depăşeşte 8 metri 

VASILI CAPANJI, arbitru: „Dimineaţă, vremea era perfectă, aşa că au fost efectuate salturi în patru runde. Preconizăm că vântul va conteni spre diseară, cel mai probabil, înainte de apusul soarelui, şi condiţiile meteo ne vor permite să continuăm cu o rundă sau două de salturi.”

Din cauza pandemiei, numărul participanţilor a scăzut drastic în acest an.

SERGHEI ZINCENCO, președintele Federației de Parașutism din Moldov: „Numărul participanţilor, în acest an, este mai mic din cauza pandemiei. Anul trecut, la campionat, pe lângă parașutiștii moldoveni, au mai fost echipe din România, Ungaria, Rusia, Ucraina. În total: 35 de participanţi.”

Campionatul de paraşutism din Moldova este la cea de-a 60-a ediție.


Preluat de la: Publika.md