Riscă până la 2 ani de închisoare pentru o alertă falsă cu bombă. Motivul pentru care un locuitor al Capitalei a recurs la acest gest (VIDEO)

Un bărbat din Capitală a fost reţinut de oamenii legii, după o alertă falsă cu bombă. Individul de 38 de ani a fost anterior judecat pentru furt şi circulaţia ilegală a drogurilor.

Poliția a fost sesizată în această noapte, în jurul orei 00:30, de către un bărbat care a comunicat că pe strada Maria Drăgan, în subsolul unui bloc de locuit se află un obiect explozibil.

Urmare a verificării subsolului de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe acest caz, forţele de ordine au pornit o cauză penală.

În urmă măsurilor întreprinse de către oamenii legii, suspectul a fost identificat și reținut. Odată ajuns la inspectorat, acesta și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a făcut apelul.

Actualmente bărbatul este cercetat în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă o amendă de până la 42 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Preluat de la: Publika.md