Restricții mai dure pentru locuitorii din Râșcani: Comisia raională de Sănătate Publică a emis cod roșu de alertă

Restricții mai dure pentru locuitorii din Râșcani, după ce Comisia raională de Sănătate Publică a emis cod roșu de alertă. Decizia a fost luată pentru a combate răspândirea noului coronavirus în teritoriu.  Restricțiile vor intra în vigoare luni şi vor fi valabile timp de două săptămâni. 

Conform deciziei, se interzice organizarea nunților, cumetriilor, a zilelor de naștere și a altor evenimente.  De asemenea, sunt restricționate și ceremoniile religioase, cu excepţia înmormântărilor și a botezurilor, însă numărul participanților este limitat la 10 persoane.

Transportul public din oraşul Râșcani nu va circula în weekend.  Piețele își vor sista activitatea începând cu joia viitoare. Își suspendă activitatea și unitățile de alimentație publică.  Instituțiile de învățământ din orașul Râșcani, satele Costești, Corlăteni și Singureni vor desfăşura orele doar de la distanță.

Va fi suspendată activitatea sălilor de fitness și a școlii sportive, iar evenimentele cultural sportive sunt interzise. Nerespectarea acestor cerințe va fi sancționată conform legislaţiei. 

De la începutul pandemiei, în raionul Râșcani au fost înregistrate peste 500 de îmbolnăviri şi 18 decese provocate de COVID-19. 


Preluat de la: Publika.md