PROTEST la CEC. Susținătorii PRO MOLDOVA cer ca Andrian Candu să fie înscris în cursa pentru prezidențiale

Susținătorii PRO MOLDOVA protestează la sediul CEC și cer ca Andrian Candu să fie înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Manifestanții au venit din majoritatea raioanelor țării cu lozinci PRO Candu și susțin că „Lebedinschi nu vede morții care votează pentru Dodon, dar „îngroapă” oamenii vii care semnează pentru Candu”.

Totodată, oamenii veniți să protesteze scandează: „rușine”, „nu vom ceda”, „vom lupta până vom avea victorie”.

Ion Harghel unul dintre inițiatorii protestului a declarat că: „chiar dacă CEC a înscris la morți oameni vii și ignorează probele aduse de juriști care dovedsc greșelile sistemului lor de verificare, am venit aici pentru a aminti că suntem vii, trăim aici și ne pasă”. 

„Nu vom admite ca voturile poporului să fie aruncate la veceu, rușine Lebedinschi”, a menționat un alt protestatar.

Maxim Lebedinschi nu a comentat deocamdată declaraţiile protestatarilor.

Amintim că membrul CEC Maxim Lebedinschi a propus ca Andrian Candu de la PRO MOLDOVA să nu fie înregistrat în cursa electorală. Această propunere a fost argumentată prin faptul că în mai mult cazuri în listele cu semnături conțineau erori. Mai exact, numele persoanelor nu corespundeau cu lista alegatorilor pe care o are CEC.

După ședința de ieri, PRO MOLDOVA a prezentat probe ale erorilor de verificare aplicate de CEC și eliminarea abuzivă a mii de semnături. 


Preluat de la: Publika.md