Sistemele vor fi folosite pentru colectarea datelor în vederea monitorizării și evaluării performanței la nivelul ATAS, dar și la nivelul Structurilor Teritoriale de Asistență Socială (STAS), respectiv la nivelul serviciilor: Echipa mobilă, Asistență parentală profesionistă, Asistență personală, Îngrijire Socială la domiciliu, Sprijin social pentru familiile cu copii, notează Noi.md.
Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, beneficiile în urma utilizării echipamentului constau în colectarea mai rapidă și structurată a datelor, posibilitatea de deplasare în teritoriu pentru colectarea/validarea datelor, suport și asistență în luarea deciziilor oferite managementului STAS-urilor și a ATAS-urilor.
Ca urmare, specialiștii se vor bucura de acces mai rapid la date colectate din teritoriu, iar validarea acestora va fi mai ușoară.
Reamintim că cele peste 20 000 de cazuri existente în protecția copilului, care sînt gestionate de către specialiștii în protecția drepturilor copilului și asistenții sociali comunitari vor fi introduse în Sistemul Informațional în domeniul Protecției Copilului (SIPC).
Dosarele vor fi gestionate în regim digital, ceea ce va permite o mai bună monitorizare a evoluției cazurilor de la depistarea acestora, pînă la soluționarea lor.
Preluat de la: Noi.md