Primul vaccin anti-COVID din India ar putea să fie lansat în luna februarie

Un vaccin împotriva COVID-19 susținut de guvernul indian ar putea fi lansat februarie 2021, cu câteva luni mai devreme decât se estima. Ultima etapă a studiilor clinice începe luna aceasta, iar studiile au arătat până acum că produsul este sigur și eficient, a spus un cercetător guvernamental, potrivit Reuters.

Bharat Biotech, o companie privată care dezvoltă vaccinul COVAXIN împreună cu Consiliul guvernamental Indian de Cercetare Medicală (ICMR), anunțase că vaccinul urma să fie lansat abia în al doilea trimestru al anului viitor, digi24.ro.

Vaccinul a demonstrat eficacitate”, a spus însă joi cercetătorul ICMR Rajni Kant, care este, de asemenea, membru al grupului de lucru COVID-19.

Se așteaptă ca până la începutul anului viitor, februarie sau martie, să fie disponibil”, a adăugat el.

Cazurile de coronavirus din India au crescut joi cu 50.201, ajungând la 8,36 milioane de la debutul pandemieiaflându-se astfel pe al doilea loc în lume, după Statele Unite.

Kant spune că Guvernul urmează să decidă acă declarat că revine ministerului sănătății să decidă dacă se poate administra COVAXIN chiar și înainte de finalizarea studiilor din etapa a treia.

A demonstrat siguranța și eficacitatea în studiile de fază 1 și 2 și în studiile pe animale – deci este sigur, dar nu poți fi 100% sigur dacă nu s-au terminat studiile de fază 3”, a spus Kant.

Poate exista un anumit risc, dacă ești gata să-ți asumați riscul, poți face vaccinul. Dacă este necesar, guvernul se poate gândi să administreze vaccinul într-o situație de urgență,” a adăugat el.


Preluat de la: Publika.md