Primăria Chișinău anunță că va suplimenta numărul unităților de transport public. Pe străzi nu vor fi însă mai multe troleibuze și autobuze

În contextul protestului anunţat de operatorii de transport privat, pentru mâine, Primăria Capitalei a informat că întreprinderile municipale: Î.M. „Regia transport electric Chișinău” și Î.M. „Parcul urban de autobuze” vor suplini marți, 23 februarie, numărul de unități la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport. Acest lucru însă vine în contradicţie cu anunţul făcut anterior, în care s-a menţionat că nu există unităţi pentru completare.

Natalia Ixari, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a declarat pentru postul nostru de televiziune că numărul de autobuze şi troleibuze nu va putea fi completat, pentru că  Î.M. „Regia transport electric Chișinău” și Î.M. „Parcul urban de autobuze” nu dispun de unităţi de transport.

Totodată Natalia Ixari a spus că va fi scurtat intervalul dintre curse, iar şoferii vor munci fără pauză.

Primarul General, Ion Ceban, a chemat conducătorii de instituții publice și private (angajatorii) să dea dovadă de înțelegere față de angajații care vor întârzia marți la muncă din cauza protestului operatorilor privați.


Preluat de la: Publika.md