Cel puțin asta susțin consilierii orășenești de la Căușeni care afirmă că fostul primar al orașului a înaintat o decizie de formare a aproximativ 21 de hectare de teren în bun imobil. Inițial terenul ar fi fost scos la licitație în întregime, ca ulterior în proiectul de decizie terenul să fie delimitat prin separare.
Consilierii orășenești nu înțeleg ce și-ar dori autoritățile locale să facă pe acest teren, inițial se vorbea de teren pentru agrihub, ulterior piață, parc cu panouri fotovoltaice și chiar un bloc locativ. Aleșii locali spun că la întrebările puse oficialilor nu obțin nici un răspuns clar.
Unii consilieri susțin că astăzi orașul nu mai are un număr atît de mare de animale și poate ar fi cazul de valorificat terenul care astăzi e cu buruieni.
Președintele Comisiei de drept din consiliul orășenesc spune că proiectul de decizie este respins în comisie la mai multe ședințe consecutiv, iar o astfel de decizie este foarte riscantă.
„Terenul de 20,9772 hectare din orașul Căușeni urma să fie separat în parcele de cîte 10 hectare 700, 2,100 ha, 1,600 ha, 2,900 ha și 3 hectare 500 de ari, în proiectul de decizie modul de folosință este teren arabil”, susține primarul interimar al orașului Căușeni, Valentin Căpățină.
Preluat de la: Noi.md